سید مهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز؛ استقرار توقفگاه اتوبوس شهری در عمق فضای مسکونی و دل این محله گلایه دیگری از شهروندان در این منطقه است. زیرا اهالی معتقدند استقرار این پایانه در مصلی ۲۲ و عرض کم خیابان شهیدطالبی ۵، گنجایش تردد خودروهای شخصی و پارک اتوبوسهای شهری را ندارد و مشکلات زیادی را برای رفت وآمد ایجاد کرده است. این بار برای شنیدن صدای شهروندان محله کارمندان دوم، قرارمان با شهروندان در خیابان شهیدطالبی است.
ابتدا با رئیس شورای اجتماعی محله گفتگو میکنیم. فرهاد منافی با بیان اینکه این محله با این قدمت و جمعیت مجموعه ورزشی ندارد، توضیح میدهد: «زمین چمن کنار مجموعه جانبازان امام خمینی (ره) واقع در خیابان شهیدرستمی ۲ که متعلق به بنیاد شهید است، خاکی است و در گذشته از آن استفاده عمومی میشده است. شهروندان خواستار تعامل بنیاد شهید و شهرداری در راستای احیای این زمین چمن برای استفاده عموم هستند.»
به سمت کوچه شهیدطالبی ۵ میرویم. این فعال اجتماعی محله در ادامه با اشاره به پایانه اتوبوس شهری در این کوچه، میگوید: «اهالی از توقفگاه اتوبوس رانی واقع در مصلی ۲۴ (شهیدطالبی ۵) به علت پارک نامنظم اتوبوسها و جانمایی این توقفگاه در این نقطه گلایه دارند. چون خیابان کم عرض است و با پارک کردن اتوبوس ها، رفت وآمد خودروهای شخصی به سختی صورت میگیرد.
همچنین ایستگاه اتوبوسی در نبش شهیدطالبی ۸ وجود دارد که روبه روی خانه سلامت محله است. بیشتر بانوان باردار یا کارگران از این ایستگاه استفاده میکنند و ایستگاه سایه بان ندارد. اهالی خواستار ایجاد سایه بان حتی آلومینیومی هستند. در گذشته هم درخواست داده ایم، اما پیگیری نشد.»
منافی ما را به پارک محمدیه در سمت دیگر محله میبرد. او ساختمانی را به ما نشان میدهد و بیان میکند: «ما سرای محله نداریم، درصورتی که خانه ایثار و شهادت نبش کوچه تاتاری ۸ رها شده است و استفاده خاصی از آن نمیشود. اهالی خواستار سپردن این ساختمان یا بخشی از آن برای فعالیتهای فرهنگی محله هستند. گام چهارم محله در همسایگی پارک محمدیه و گام پنجم محله در کوچه مصلی ۳/۳۰ بلاتکلیف مانده است. شهرداری برای به سرانجام رساندن این دو گام قدمی بردارد.»
در ادامه به انتهای خیابان شهیدرستمی ۲ میرویم. محمدحسین طالب، عضو شورای اجتماعی محله، میگوید: «پل عابر پیاده انتهای خیابان شهیدرستمی ۲ که شهرک شیرین را به محله کارمندان دوم متصل میکند، از دو طرف پل، میله ندارد و موتورسیکلتها به راحتی روی این پل عبور میکنند و گاهی از اهالی زورگیری میشود و تردد اهالی در این پل مشکل است.»
سپس سیدمهدی عرب زاده، از اعضای شورای اجتماعی محله، دیوارهای راه آهن را به ما نشان میدهد و میگوید: «نقاشی دیواری راه آهن در خیابان شهیدرستمی ۲ تا نیمه آن صورت گرفته و بقیه دیوار رها شده است. شهرداری برای نقاشی ادامه دیوار اقدام کند تا محله زیبا شود. اهالی مدعی هستند که درختان زیادی در محله قطع شده، اما بن کنی صورت نگرفته و به جای آن نیز درختی کاشته نشده است. همچنین هرس نشدن درختان جلو نور چراغ برقها را میگیرد و روی معابر سایه میاندازد.»
برای پیگیری مطالبات مردمی محله کارمندان دوم ابتدا به سراغ شهردار منطقه ۶ میرویم. کاظم یزدان مهر درباره تفاهم با بنیاد شهید برای استفاده عمومی از زمین ورزشی مرکز روان پزشکی امام خمینی (ره)، میگوید: «این زمین در مالکیت بنیاد شهید و امور ایثارگران است. درباره استفاده از این زمین برای استفاده عمومی، با بنیاد شهید نامه نگاری خواهد شد.»
شهردار منطقه ۶ درباره واگذاری خانه ایثار و شهادت به سرای محله نیز بیان میکند: «این ساختمان در اختیار نهادهای فرهنگی بسیج و سپاه است و در صورت همکاری این نهادها، از آن برای موضوعهای فرهنگی منطقه استفاده خواهد شد.»
او درباره ادامه رنگ آمیزی دیوارهای راه آهن در خیابان شهیدرستمی ۲ توضیح میدهد: «پیمانکار در حال نقاشی دیوارهای بتنی راه آهن است و بن کنی درختان قطع شده در اعتبار سال۱۴۰۲ برنامه ریزی شده است. ضمن اینکه هرس درختان به صورت منظم در حال انجام است و هرس درختان این محور نیز در اولین فرصت انجام خواهد شد.»
یزدان مهر درباره وضعیت بلاتکلیف گامهای چهارم و پنجم محله نیز میگوید: «پیمانکار هر دو موضوع انتخاب شده و قرارداد هم ابلاغ شده است و از ابتدای سال۱۴۰۲ پروژهها اجرایی خواهد شد.»
او درباره معضلات پل عابر پیاده انتهای خیابان شهیدرستمی ۲ نیز بیان میکند: «این پل محل عبور موتورسواران شده است و پیرو درخواست مردمی و برای جلوگیری از تردد موتورسواران مانع ترافیکی نصب شده است.»
در ادامه برای پیگیری مشکلات پایانه اتوبوس رانی در کوچه شهیدطالبی ۵ به سراغ مدیر روابط عمومی سازمان اتوبوس رانی شهرداری مشهد میرویم. عباس اتحادی میگوید: «خیابان شهیدطالبی ۵ یا مصلی ۲۲ محل موقت پایانه خطوط حومه منطقه ۳ است و با توجه به برنامه ریزیها در آینده نزدیک همه خطوط به پایانه مفتح منتقل میشوند. با توجه به میزان مسافر ایستگاه کوچه شهیدطالبی ۸ و موقعیت مکانی، نصب نیمکت پیشنهاد میشود.»
برای پیگیری وضعیت زمین ورزشی متعلق به مرکز روان پزشکی امام خمینی (ره)، پس از چندین روز پیگیری، روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، ما را به مدیر این مرکز روان پزشکی ارجاع داد. هاشم ابراهیمی با بیان اینکه ما این آمادگی را داریم که با شهرداری منطقه ۶ تفاهم نامهای منعقد کنیم تا این زمین ورزشی در اختیار اهالی محله و جانبازان مرکز قرار بگیرد، توضیح میدهد: «ما به دنبال سود اقتصادی از این زمین ورزشی نیستیم و شهرداری میتواند به آبادانی این زمین اقدام کند و با دریافت هزینه اندک از شهروندان، هزینههای امور جاری و نگهداری این مجموعه ورزشی را تأمین کند. ما به دنبال نفع عمومی از این زمین ورزشی هستیم و در صورت تمایل شهرداری، این سازمان میتواند با ما تفاهم نامهای منعقد کند.»